Medicinski DERMAROLLER i u Farah Centrima povodom uvođenja nove tehnike DERMAROLLER

Nakon preliminarnih razgovora prilikom tečaja u Mariji Bistrici koji je održan početkom 10-og mjeseca, 22.11.2014. je održana edukacija u DKC Farah u Tuzli povodom uvođenja nove tehnike DERMAROLLER.

MEDICINSKI DERMAROLLER je nova tehnika za podmlađivanje kože i uklanjanje ožiljaka. Provodi se naprednim microneedlingom, postupkom koji stimulira kožu da se obnavlja i liječi sama, prirodnim i sigurnim putem, a rezultat je glatka, sjajna i zdrava koža pomlađenog izgleda.

Edukaciju je vršila Dr. Željana Bolanča,dermatolog iz KBC “Sestre milosrdnice” iz Zagreba, a edukaciji je prisustvovao i Mate Ćurković, director tvrtke “Kolumna” iz Zagreba, zastupnik Dermarollera. Medicinski dermaroller koji je uveden u DKC Farah proizvodi se u Njemačkoj, a upotreba pripadajućeg paketa je jednokratna.

Nakon uspješne edukacije koja se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela, a kojoj je prisustvovalo osoblje Farah centara iz Tuzle i Sarajeva, MEDICINSKI DERMAROLLER je sastavni dio širokog spectra usluga Farah centara koji prate svjetske trendove iz oblasti zdravlja i estetike kože lica i tijela.