Želja za lijepim i privlačnim izgledom predstavlja pozitivan odnos prema sebi i svome tijelu. Lijepo oblikovano tijelo bez celulita ne mora biti san.

Celulit ne nastaje preko noći i ne možemo ga se riješiti preko noći. Celulit nije gojaznost.  Nastaje zbog prekomjernog nakupljanja masti, tekućine i zaostalih produkata metabolizma u potkožnom tkivu. Koža na površini postaje neelastična, ima izgled narančine kore, te je na nekim mjestima čak zadebljana. Celulit se najviše javlja na bedrima, unutrašnjoj strani koljena, trbuhu, stražnjici, bokovima, ramenima, vratu pa i rukama. Uzrok nastanka celulita može se tražiti u hormonskim promjenama, stresu, lošim navikama u prehrani, premaloj tjelesnoj aktivnosti... Mogući uzročnici utiču na smetnje prokrvljenosti kože i potkožnog tkiva, slabljenje vezivnog tkiva i djelovanje limfe. Koža je sve manje ishranjena, postaje neelastična i dobija izgled “narančine kore”. 
Kada opisujemo celulit, često govorimo o njegovim razvojnim stupnjevima. Najlakše je savladati tzv. meki celulit, kada je tkivo na dodir kao želatin. Tvrdokorniji je kompaktni celulit kada su u potkožnom tkivu nakupljene masti u izdašnijim količinama. O teškom obliku celulita govorimi kada je prisutna upala vezivnog tkiva, te se prilikom dodira osjeća bol.

Borba s njim može biti vrlo uspješna i ne previše opterećujuća ako imamo volju i ako izaberemo pravi put do cilja – promijenimo način života. Puno kretanja na svježem zraku, zdrava prehrana, napuštanje loših navika, kao što je npr. pušenje i sl., značajno će pridonijeti boljim rezultatima. A pored promjene načina života, provjerenim metodama, posebnim preparatima i dugotrajnim iskustvima Dermatološko kozmetički centar FARAH će Vam pomoći da uspješno pobjedite celulit i istodobno oblikujete lijepo tijelo.
 
BODY WRAPPING
 1. Peeling tijela – oslobađanje odumrlih stanica s epiderme
 2. Tuširanje – kako bi se peeling otklonio s kože
 3. Mjerenja obima tijela koji je zahvaćen celulitom i unos podataka u karticu klijenta
 4. Masažna aplikacija preparata u kožu, posebno dijelova tijela koji su najviše zahvaćeni celulitom sve dok se krema potpuno ne upije.
  • Preparati:
   1. Cimet – stimulira cirkulaciju, djeluje kao adstrigent te stimulira izmjenu tvari i razgradnju lipida i odvođenje vode (naknadnim izmokravanjem) ili
   2. Grapefruit – intenzivno stimulira staničnu izmjenu u potkožnom tkivu, aktivira limfni sistem, pospješuje odvođenje vode i toksina iz potkožnog tkiva. Ima i učinak organskog peelinga te stimulira regeneraciju kože (znojenjem)
 5. Potpuno precizno povijanje tijela u foliju
 6. Dodatno zagrijavanje (termo deka) ako to klijentu odgovara
 7. Skidanje deke i odstranjivanje folije
 8. Masaža tijela anticelulitnim uljem (stimulira se mikrocirkulacija i protok limfe, relaksiramo napetost tijela i duha što utiče na smanjeno izlučivanje stresnog hormona koji slabi imuni sistem, a ujedno je jedan od uzročnika nastanka celulita, kožu izdašno hranimo i hidriramo. Nakon masaže koža je meka, glatka i čvrsta.

U okviru ovog programa preporučujemo i “pasivnu gimnastiku” koja dodatno učvršćuje tijelo. Preporučuje se uraditi 10 tretmana.

LIPO-DETOX tretman – novo doba anticelulitne njege

Novost u borbi protiv celulita - Rezultati testiranja (in vivo) : nakon 10 tretmana smanjenje opsega do 2,3 cm!

Šta je LIPO-DETOX?
Lipo-detox je inovativni postupak, putem kojega u četiri koraka možete temeljito preoblikovati tijelo i vidljivo poboljšati izgled tzv. narančine kože. U proizvode su ugrađena dva inovativna aktivna sastojka koja predstavljaju novi koncept u borbi s celulitom. Njihova učinkovitost je klinički dokazana! Pritom se proizvodi temelje na vrhunskim prirodnim sastojcima i ne sadrže parabene, parafine i silikone.

REZULTATI SVE GOVORE
Postupak je jednostavan, vrlo ugodan i traje do 90 minuta. Međutim, još su važniji rezultati. Nakon tretmana koža je kompaktna, glatka, navlažena i vidljivo pomlađena, te otpornija na vanjske utjecaje (poboljšana barijera i imunološki sastav stanica kože). Prisutan je osjećaj lakoće. Poboljšana je struktura potkožnog tkiva (smanjenje debljine adipoznog tkiva). Smanjeno je i zadržavanje vode i skladištenje masnoća. Nekoliko dana nakon tretmana, koža je zaglađena, meka i baršunasta. Postignuti rezultati utiču i na dobro raspoloženje, što subjektivno povećava učinak otklanjanja celulita.

Čime to postižemo?
Sinergijskim djelovanjem iznimnih aktivnih sastojaka u četiri inovativna proizvoda. Dva revolucionarna sastojka potvrđena su čak i „in vivo“ kliničkim studijama.

 • sastojak iz ekstrakta crne bazge i gela s gliceril poliakrilatom - sprječava zadržavanje vode i smanjuje debljinu masnog tkiva;
 • smeđa alga Laminaria Digitata - stimulira faktor koji aktivira lipolizu (razgradnju masnoća) i stanični metabolizam u adipocitima.

LIPO-DETOX - otklonite celulit u 4 koraka

Lipo-detox je osnovan na četiri vrhunska proizvoda – tri za njegu u salonu i četvrti za održavanje rezultata kod kuće. Postupak u našem centru počinje temeljitim pilingom kože:

STEP 1: Preparat – AKTIVATOR KOŽE
sadrži ekstrakte: ružmarina, ginsenga ili korijena života, divljeg kestena, bodljikave veprine i breze. Aktivator kože (višenamjenski gel) se nanosi na kožu cijelog tijela (osim lica), pa se tijelo umota u foliju i ostaje se ležati 5 minuta. Pojavljuje se hiperemija; osjeti se peckanje odnosno blagi termički učinak.

Pri tome se aktiviraju procesi potrebni za funkcioniranje i lijepi izgled kože:

 • povećava se prokrvljenost kože,
 • njena oksigenacija,
 • s tim povezana metabolička izmjena,
 • stimulira se regeneracija kože.

Aktivacijski gel predstavlja uklanjanje blokade u tijelu. Omogućava lakše prodiranje aktivnih sastojaka iz preparata koji slijede u okviru dalje njege.

STEP 2: Preparat – SLIMMING KREMA
(među ostalim sadrži ulje avokada, jojobe i nevena, smeđu algu Laminaria Digitata, ekstrakt ginka, zelenog čaja, ekstrakt divljeg kestena, bodljikave veprine, diatomejsku zemlju). Odmota se folija, umasira se krema u smjeru toka limfe na cijelo tijelo (osim lica) i tijelo se ponovo umota u foliju - ostaje se ležati 20 minuta.. 

Aktivna Slimming krema ublažava promjene vezivnog tkiva kao posljedice poremećene cirkulacije i upalnih procesa te aktivira limfu i lipolizu.

U okviru toga:

 • sprječava razgradnju kolagena i elastina,
 • djeluje protuupalno,
 • stimulira limfni protok, uklanjanje vode, otpadnih tvari i hidroliziranih masnoća putem krvotoka i apsorpcijom preko kože
 • stimulira hidrolizu i smanjenje hidroliziranih masnoća.

Nakon tretmana koža je kompaktna, glatka, prisutan je osjećaj lakoće. Struktura kože i njezin izgled su poboljšani. Vezivno tkivo je ojačano i zaštićeno od degradacije. Nakon 20 minuta, folija se odmota te slijedi tuširanje. Poslije tuširanja slijedi masaža drenažnom kremom (STEP 3):

STEP 3: Preparat – DRENAŽNA KREMA
glavni aktivni sastojci: ekstrakt crne bazge i gel s gliceril poliakrilatom, ricinusovo ulje, šipkovo ulje, ulje grožđa, ekstrakt hrasta i hamamelisa, pektin. Nanosi se u smjeru limfe na cijelo tijelo, osim lica . Slijedi temeljita masaža u trajanju od pola sata kako bi se preparat dobro upio. Osim toga, s masažom opuštamo napetost tijela i duha, utječemo na jačanje imunološkog sustava, pozitivno djelujemo na kožu, mišiće, živčani sustav, metabolizam, protok krvi i limfe. Zato je masaža od izvanrednog značenja. Krema se ne ispire, jer djeluje više sati nakon nanošenja.

DRAINAGE CREAM, koja sadrži biljni eco-cert emulgator, rješava problem zadržavanja vode u potkožnom masnom tkivu, istodobno vlaži kožu i jača njezinu barijeru. Dobra barijera kože osnova je za normalno djelovanje limfnog sustava.

Između ostalog:

 • ima izrazit drenažni učinak (2 načina: diuretski putem krvotoka i učinak osmoze putem kože),
 • obnavlja oštećene stanice kože,
 • stimulira sintezu kolagena,
 • vlaži kožu i jača barijernu funkciju kože.

Učinci na kožu: Poboljšana struktura potkožnog tkiva (smanjenje debljine adipoznog tkiva), - koža je navlažena, podatna i kompaktna. Povećana je i njena elastičnost.

STEP 4: Daljnja njega kod kuće: LIPO-DETOX FINISH
Proizvod je namijenjen njezi beživotne, neaktivne i atrofirane kože. Preporučujemo ga kao dodatnu njegu uz anticelulitne tretmane u salonu, za održavanje postignutih rezultata kod kuće.

LIPO-DETOX FINISH djeluje na slijedeći način:

 • stimuliranje mikrocirkulacije,
 • aktivacija lipolize i eliminacija lipida pohranjenih u adipoznim stanicama,
 • smanjenje upalnih procesa adipoznog tkiva,
 • drenaža područja s celulitom,
 • vlaženje i regeneracija kože.

Rezultati i učinci na koži su: hiperemija kože, smanjeno skladištenje masnoća, poboljšana funkcija adipoznog tkiva i smanjeno zadržavanje vode. Smanjen je izgled narančine kože, koža je glađa.

Preporučeni broj tretmana je 10, nakon ovog paketa preporučuje se 1 tretman limfne drenaže tijela!

KOMBINACIJA UČIKOVITIH POSTUPKA
Anticelulitne programe možemo odlično kombinirati s drugim dokazano učinkovitim proizvodima i postupcima programa Dermatološko kozmetičkog centra Farah. Za optimalnu anticelulitnu njegu tijela preporučujemo BODY WRAPPING, LIPO-DETOX tretmane (NOVO), limfnu drenažu, anticelulitnu masažu, TRI-ACTIVE laserske tretmane (pogledajte TEHNOLOGIJE) kao i revoluciju u odstranjivanju celulita – RADIOVALOVE (pogledajte TEHNOLOGIJE)...

Na konsultativnom pregledu sa prof. dr. dermatovenerologom i našim stručnim kozmetičarkama, u skladu sa Vašim željama i mogućnostima, možete dogovoriti tretman ili optimalnu kombinaciju tretmana koja će Vam pomoći da se konačno riješite celulita, smanjite obim tijela i zategnete Vašu kožu. Uz promjenu načina života i predložene tretmane rezultati ne mogu izostati.