Dugopulsni laser ALEXANDRITE 755 nm je laser izbora za efikasno uklanjanje dlačica sa naučno dokazanom efikasnošću u mnogobrojnim kliničkim studijama.

Da li je procedura bolna?

Alexandrite laser za razliku od drugih lasera i IPL sistema ima najkraću talasnu dužinu i samim tim najblaži osjećaj "peckanja", a dodatno kontaktno hlađenje Zimmer aparatom za produkciju ledenog zraka omogućava  maksimalno komforan tretman. 

Efekti laserske epilacije:

  • Laser djeluje na taj nacin sto se lasersko svjetlo selektivno vezuje za tamni korijen dlacice, pri cemu dolazi do germinalnih celija koje okruzuju bulbus dlake, te na taj nacin dolazi do blokade rasta dlake. Otuda je laserska epilacija trajna!
  • Broj tretmana je od 4 do 6 , pri cemu se moze ocekivati sikdanje u prosjeku 75 % - 90% tamnih dlacica, ą to ovisi od debljine i boje dlačica ; Dakle, POTPUNO , 100% UKLANJANJE DLAKA NE POSTOJI ! SVIJETLE I TANKE DLAČICE SE NE MOGU UKLONITI LASEROM !
  • Periodi izmedu tretmana su od 4 do 12 nedjelja u prosjeku; u meduvremenu je dozvoljeno da se dlacice izbrijavaju, da se radi njihovo sisanje, ali je depilacija voskom i cupanje dlacica strogo zabranjeno !
  • Tretman je bezbolan jer koristimo Zimmer aparat za produkciju ledenog zraka, tako da se koze hladi za svo vrijeme trajanja tretmana. Jace dlacice se puno uspjesnije uklanjaju nego tanje i svjetlije;

Primjena:

Primjenjuje se na svim regijama pokrivenim dlakama kako kod žena tako I kod muškaraca.

Broj tretmana I vremenski razmak između tretmana zavisi od anatomske lokalizacije tretiranog područja, tako se dolazi na tretman za:

  • nausnice svakih 4 do 6 nedjelja,
  • pazuhe I prepone svakih 6 do 8 nedjelja
  • noge svakih 8 do 10, 12 nedjelja

Novoizrasle dlake (poslije tretmana) su rjeđe I tanje u odnosu na prethodne.

KONTRAINDIKACIJE

Koža potamnjela uslijed sunčanja ili korištenja solarijuma slabije reaguje na lasersku epilaciju I veći je rizik od neželjenih efekata (fleke, ožiljci).

Kod hormonalnih promjena potrebno je prvo ukloniti osnovni uzrok bolesti.

NEŽELJENI EFEKTI

Nakon tretmana se javlja lokalna iritacija u vidu crvenila, rijetko otečenost -  traje maksimalno 24 sata. Nakon tretmana se ne preporučuje nanositi bilo kakvu kozmetiku, niti izlagati suncu  tokom 24 sata, kožu prati blagim sapunom i vodom.

Laseri u Farah Centru