U Farah centrima raspolažemo i sa CUTERA Nd:YAG laserom američke proizvodnje!

Zašto CUTERA Nd:YAG laser?

Za razliku od drugih lasera, Nd-YAG laserom možete ukloniti dlačice i sa tamne, osunčane kože, i tretmane možete raditi tokom svih godišnjih doba. Sijede i bijele dlake se ne mogu ukloniti kao ni sa ostalim laserima i uređajima. Dakle, odličan je kako za nešto tanje dlačice tako i za tretman dubljih dlačnih folikula (tamne i jake dlake), npr. muška leđa. Uništava dlačicu i njen korijen a okolnu kožu ostavlja netaknutu.

Broj tretmana
Broj tretmana je od 4 do 6, pri cemu se moze ocekivati sikdanje do 95% tamnih dlacica, ą to ovisi od debljine i boje dlačica; Dakle, POTPUNO, 100% UKLANJANJE DLAKA NE POSTOJI Periodi izmedu tretmana su od 4 do 12 nedjelja u prosjeku; u meduvremenu je dozvoljeno da se dlacice izbrijavaju, da se radi njihovo sisanje, ali je depilacija voskom i cupanje dlacica strogo zabranjeno!

Ne koristiti preparate koji iritiraju kožu i koji su fotosenzitivni (retinol, AHA kiseline).

Tretmani se ponavljaju zato što laserski snop uništava dlaku samo ako je ona u periodu aktivnog rasta - anagenoj fazi. U okviru jedne regije rast dlaka nije sinhroniziran. Neke se nalaze u anagenoj fazi (40-60 posto), pa prvim tretmanom nestane i toliki procenat dlaka. Tretmane je potrebno nastaviti da bi se eliminisao preostali mogući procenat dlaka.

Da li tretman boli?
Tretman je bezbolan jer jedini na regiji koristimo Zimmer aparat za produkciju ledenog zraka, tako da se koža hladi za svo vrijeme trajanja tretmana.

Prije tretmana
Prije tretmana dlačice trebaju narasti do 1mm (možete ih Vi obrijati, a mogu se obrijati i kod nas).

Poslije tretmana
Poslije tretmana ne izlagati kožu suncu sedam dana i koristiti kremu sa zaštitnim faktorom 50 ako su tretirani dijelovi tijela koji ce biti izloženi suncu.

View the embedded image gallery online at:
https://farah.ba/index.php/cutera-nd-yag-laser#sigProId8e8563d41a

Laseri u Farah Centru