Masaže by FARAH

Lomi Lomi (havajska) masaža

Porijeklom s Havaja, Lomi Lomi masaža predstavlja jedinstvenu metodu liječenja koju su prakticirali vračevi u drevnoj Polineziji. Lomi Lomi djeluje na unutarnji i vanjski dio tijela čime se postiže posebno duboki opuštajući utjecaj. Kod Lomi Lomi masaže možete očekivati puno toplog ulja, pokreta dodirom i umirujuće muzike. Tretman je namijenjen liječenju svih pet osjetila uz korištenje ritmičkih pokreta koji nalikuju kretanju kroz vodu.

Lomi Lomi masaža se temelji na havajskoj filozofiji pod imenom Huna koja smatra da sve što postoji teži harmoniji i ljubavi. Havajski koncept ljubavi se temelji na ideji prihvaćanja, naklonosti i opraštanja. Ovakav način liječenja Lomi Lomi masaže nema nikakve veze sa lomljenjem, njeno ime u prevodu znači "ruke koje vole".

Tretman otklanja ne samo tjelesne blokade koje zarobljavaju protok energije, već i negativne emocionalne ideje ili obrasce koje pohranjujemo u tijelu. Stoga je terapeut taj koji svojim srcem i svojim rukama klijentu pruža duboko duhovno iskustvo. Havajski narod vjeruje da ideja ili vjerovanje mogu blokirati energiju što može dovesti do pucanja mišića. Lomi Lomi omogućava opuštanje blokiranih dijelova tijela usmjeravajući energiju u novom pravcu. Zato Lomi Lomi nije samo fizičko iskustvo. Ona omogućava liječenje na mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou. Dugi kontinuirani pokreti se koriste za potpuno opuštanje uma i tijela. Havajsko stanovništvo vjeruje kako bi se liječenje trebalo odvijati na fizičkom, umnom i duhovnom planu jer svi ovi nivoi našeg bića su u potpunosti međusobno isprepleteni. 

Lomi Lomi  masaža se radi sat vremena specijalnim uljima.

Intenzitet masaže nije sve vrijeme isti. Fizioteraput  mijenja tempo osluškujući tijelo klijenta i njegove potrebe. Nije se malo puta dešavalo da od tolike prijatnosti neki čak i zaspe dubokim snom. Bude se preporođeni.

Ova masaža priznata je širom svijeta. Praktikuju je kako ljudi starije dobi, tako i oni nešto mlađi. Od 1947. važi pravilo da svako ko radi Lomi Lomi masažu mora imati položen test i teorije masaže, anatomije, ali i psihologije. Naši terapeuti su ga položili sa izuzetno visokom ocjenom.

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA