Masaže by FARAH

Maderoterapija

MADEROTERAPIJA TIJELA - WOOD THERAPY (masaža oklagijama)

NA MIŠIĆE PROTIV CELULITA

  • ODSTRANJIVANJE CELULITA (sve ga imamo, sve ga jednako ne volimo i svima nam je isti cilj – iskorijeniti ga s bedara, stražnjice i trbuha).
  • SMANJIVANJE OBIMA TRBUHA, NOGU, RUKU, UČVRŠĆIVANJE I PODIZANJE STRAŽNJICE!
  • REGULIRA PROBAVU I METABOLIZAM
  • UBLAŽAVA BOLOVE U LEĐIMA I NA VRATU, RELAKSACIJA

Celulit nastaje zbog: hormonalnih promjena koje donosi starenje, nepravilnog načina prehrane, nedovoljnog unosa vode i nedovoljnog kretanja. Uglavnom se nasljeđuje, po ženskoj liniji.

Celulit se razvija u nekoliko faza. U prvoj fazi koža još nije promijenjena, no ako se pritisne, mogu se uočiti neravnine. U drugoj je fazi celulit vidljiv, a koža meka i hladna. Pritisnete li to područje, može ostati bijeli trag. U trećoj je fazi celulit raširen na većem području, a koža može biti bolna na dodir. Hladna i opuštena koža puna brazdi te moguća bol, i bez pritiska zahvaćenog područja, pojavlje se u četvrtoj fazi.

Anticelulitne kreme imaju bolje marketinško djelovanje nego što doista pomažu zagladiti kožu. Na prste jedne ruke mogu se izbrojiti tretmani koji uistinu smanjuju masne stanice i razgrađuju celulit. Među njima je klasična ručna anticelulitna masaža i slični tretmani profesionalnim uređajima, usmjereni na razbijanje masnih nakupina, kao što je masaža drvenim valjcima. Ta vrsta masaže, koja je posljednjih godina sve popularnija na našim prostorima, zove se maderoterapija.

Svrha maderoterapije je oblikovanje cijele figure, a uklanjanje celulita je dodatni bonus.

Maderoterapija je nastala u Kolumbiji pokraj 90-ih godina prošlog stoljeća, ali nije nastala kao anticelulit tretman, zbog čega je kod nas trenutačno najtraženija

Metoda je prije svega nastala kao body-sculpting masaža jer latinskoameričke žene srednjih godina imaju veliki problem s opadanjem tonusa kože. S obzirom na njihovu građu i visinu, stručnjaci alternativne medicine osmislili su sjajnu metodu. Shvatili su da daljnje razvijanje metode, osim podizanja tonusa kože i oblikovanja figure, ubrzava rad limfnog sustava i cirkulacije, izbacuje toksine i višak vode, zateže kožu i tako učinkovito uklanja celulit.

Ti se sjajni rezultati postižu s pomoću masaže drvenim valjcima različitih tekstura. Njih se mnogi prepadnu jer su anticelulitni tretmani poznati kao ne baš najugodniji. Međutim, pravilno proveden tretman ne bi trebao biti neugodan ni bolan te je čak masaža valjcima na nogama manje bolna od ručne anticelulitne masaže – a učinkovitija.

Iako ne postoji službeno zvanje maderoterapeuta, važno je odabrati što stručniju osobu kako bi se izbjegle neugodne posljedice poput masnica ili bolova.

Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju tromb ili proširene vene, trudnicama u poodmakloj trudnoći i dojiljama.

Kako bi masaža bila što ugodnija i djelotvornija, prije masiranja tijelo se namaže uljem, odabranom prema tipu kože ili problemu na koji se želi djelovati.

Valjcima se ponavljaju serije pokreta stalanim pritiskom na duboki celulit i masne stanice. Primjenjujući taj tretman na mišiće, masne naslage i celulit, stimulira se limfni sustav čime oslobađamo organizam od nagomilanih toksina. Oslobađanje od toksina potiče metabolizam na brže trošenje masti, ubrzava cirkulaciju i tako pokreće celulit (kao i ostale toksine, višak vode…) k mjestu izbacivanja, tj. urinarnom i probavnom traktu.

Tretman smanjuje nabubrenja na koži i omogućava ravnanje „narančine kore”, tj. površinskog celulita, jer dopire duboko unutar kože, čime se aktiviraju stanice iznutra. Kako brže vrše svoje funkcije zbog intenzivnog djelovanja vanjske sile, tako se masne stanice i celulit pod tim pritiskom prazne te toksini odlaze u željenom smjeru, a smjer masaže uvijek je prema putu limfnog sustava. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana kod osoba koje imaju nešto brži metabolizam, dok su kod osoba s upornijim celulitom i sporijim metabolizmom potrebne 2 do 3 serije po 10 ili više tretmana.

Najbolji i najbrži rezultati se postižu kada se masaža radi svakog drugog dana jer tako organizam ima vremena da "iščisti“ ono što se maderoterapijom "potjeralo“ prema mjestima izbacivanja.

Ipak, događa se da osoba smanji obujam, preoblikuje figuru i zategne kožu, dok se uporni celulit tek u manjoj mjeri smanji.

Tada je potrebno promijeniti stil života.

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA