Njega lica by Farah

Maderoterapija

MADEROTERAPIJA LICA:

  • deluje na tonus mišića
  • podstiče proizvodnju kolagena i elastina
  • eliminiše nadutost
  • izbacuje toksine
  • poboljšava cirkulaciju i tonus kože lica

Ovo je autorizirani holistički wellness ritual koji u sebi sadrži elemente anti-age masaže lica, refleksoterapije, akupresurne masaže lica, indijske masaže glave, limfne drenaže! Posebna priprema kreće sa elementima disanja, shiatsu i yoga thai elementima opuštanja svih zglobova tijela posebno glave, vrata, ramena nakon čega se nastavlja bogat i sadržajan tretman s kombinacijom maderoterapijskog seta.  Maderoterapija oklagije za lice su posebno dizajnirane. Pokreti su lagani, meki i stimulativni. 

Ovaj tretman savršen je za osvježenje kože lica i vrata, ostavlja snažan antistres efekt na čitav organizam zahvaljujući tehnikama koje ga upotpunjuju. Balansira rad unutarnjih organa i protok chi-a kroz energetske meridijane čitavog tijela. Pomaže da koža postane zategnuta, elastična I glatka, eliminiraju se otoci lica,. Izuzetan efekat se postiže izbacivanjem toksina, poboljšanja ishrane kožnog tkiva i prije svega oslobađanja od suvišne tekućine.

Maderoterapijom lica, zapravo dobijamo zdravu kožu lica. Terapija je neinvazivna, holistička metoda gdje se tretiraju bore, cijelo lice, dekolte i vrat, koji postaju svjetliji i oslobađaju se toksina. Pomaže u otklanjanju akni, masti i ostalih nakupljenih toksina na licu i u potkožnom tkivu. Ova masaža, pored toga što opušta um i mišiće lica, dobra je za osobe koje pate od migrene, kao i za one koji mnogo vremena provode za kompjuterom naprežući vid. Koristeći drvene elemente, dopiremo dubinski, čime postižemo remodeliranje kontura lica, kao i aktiviranje fibroblasta koji će proizvesti više kolagenskih i elastičnih vlakana. Određenim pokretima utičemo na mišićno tkivo, cirkulatorni i limfni sistem, čime se povećava snabdijevanje ćelija hranljivim materijama i kiseonikom. Ona je najefikasnija od svih vrsta maderoterapije.

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA