Njega lica by Farah

Dermapen

Šta je dermapen?

DermaPen mnogi svrstavaju u glavne antiage tretmane 21. vijeka. Tretman je vrsta mezoterapije, a sastoji se iz procedure kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Ovom jednostavnom, a efikasnom procedurom zasnovanom na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti izvrsni estetski efekti.

U odnosu na Dermaroler ovo je efikasniji postupak jer su iglice neuporedivo tanje a njihova specifična gustina znatno veća. Skin needling ili Micro needling je antaging procedura kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Fiziološka osnova je veoma jednostavna i ima za cilj da stvori programirana i kontrolisana mikro oštećenja na koži, koja će onda na te nadražaje prirodno reagovati povećanom produkcijom kolagena i novih ćelija u toj zoni kože.

Zavisno od dubine penetracije iglica, DermaPen-om se mogu postići različiti stepeni rejuvenacije kože: od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda do kliničkog tretmana raznih oštećenja, ožiljaka i bora.

Indikacije

DermaPen je sjajna metoda kada su u pitanju slijedeći problemi:

  • Umanjivanje ožiljaka (i ožiljaka od akni)
  • Bora
  • Hiperpigmentacije (fleke)
  • Antiage tretman protiv starenja kože
  • Sužavanje pora
  • Revitalizacija umorne kože
  • Tretiranje celulita
  • Strije
  • Tretmani protiv opadanja kose

Efekti DermaPen-om se postižu farmakološkim djejstvom preparata, jer se omogućava da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gdje treba da ispolji svoje djejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstiče kožu na samoregeneraciju.

Tretman

Tretman se izvodi tako što se na savršeno očišćenu kožu nanosi koktel smješan od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, vitaminskih kompleksa, aminokiselina itd, a nakon toga se DermaPen-om prelazi po koži. Koji će se koktel koristiti zavisi od tipa i stanja kože kao i od efekta koji treba  da se postigne.

DermaPen koristi fine i tanke iglice, tako da se prilikom ovog tretmana osjeća samo blago peckanje. Kod klijenata koji su osjetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme. Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 4 do 5 tretmana.

Broj tretmana zavisi od izbora koktela, životnog doba klijenta, stepena izloženosti suncu i naslijednih faktora. Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 do 4 nedjelje.

Nakon tretmana DermaPen-om klijent dobija čistiju kožu sa manje bora i ujednačen ten. Koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizirana.

Poslije DermaPen tretmana, za vrijeme faze oporavka kože, treba izbjegavati izlaganje sunčevim zracima i djejstvu toplotnog zračenja.

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA