COSMEXCHANGE 2015 – inovativni sajber medicinski kongres Trst, 12 – 14 februar 2015

U Trstu je od 12 do 14 februara u organizaciji The Skin Doctors Center, održan jedinstveni inovativni medicinski kongres Cosmexchange 2015 koji je okupio ekskluzivni broj konvencionalnih polaznika, ali i SAJBER učesnike. Tokom ovog jedinstvenog interaktivnog sajber kongresa pružene su informacije o trenutnim naučnim istraživanjima i razmišljanjima o kozmetičkim konceptima vezanim za sve aspekte savremene dermatologije. Otkrivene su nove interakcije između naprednih kozmetičkih i medicinskih aparata, inovativnih tehnika i najčešćih dermatoloških dijagnoza i procedura, Posebna pažnja posvećena je njezi kože žena u menopauzi, laserskoj neinvazivnoj vaginoplastici kao i laserskim i preparativnim metodama rješavanja problema na koži.

Specifičnost ovog kongresa je i što je imao i SAJBER učesnike koji su predavali elektronskim putem. Sva predavanja su mogla uz određene uslove biti i praćena elektronskim putem, a na internetu se mogu naći u narednih 12 mjeseci.

Organizacioni odbor je predvodio prof.dr. Leonardo Marini, dermatolog iz Trsta koji je bio u posjeti DKC Farah u Tuzli u oktobru 2014 godine. Jedan od ekskluzivnih konvencionalnih učesnika kongresa bio je i prof.dr. Edin Suljagić koji će sva suvremena saznanja iz oblasti savremene dermatologije primijeniti i u svojoj praksi u BiH.