Prof. Leonardo Marini i gdin Zdenko Vizintin sa suprugama ponovo u posjeti DKC Farah Tuzla!

Nakon prošlogodišnje posjete gospode Marini i Vizintin DKC Farah Tuzla, ove godine smo imali čast ponovo ugostiti veliko evropsko, ali i svjetsko ime iz oblasti dermatovenerologije - prof. Leonarda Marinija sa suprugom Loredanom kao i predstavnika jednog od najvećih svjetskih proizvođača lasera iz oblasti medicine - FOTONA iz Ljubljane - gdin-a Zdenka Vizintina sa suprugom Lijanom.

Leonardo Marini - M.D., FEADV, FAAD
Professor of Laser Dermatology – University of Verona – Medical School
Diplomate General surgery and Dermatology
SDC - The Skin Doctors' Center

Profesor Leonardo Marini je uvaženi stručnjak iz oblasti dermatologije. Živi i radi u Italiji (Trst). Director je I utemeljitelj The Skin Doktors” Center klinike iz Trsta i predsjednik ESLD (Evropske asocijacije za lasersku dermatologiju).

Doktor Suljagić voli da kaže da je Prof. Leonardo Marini njegov mentor, stručnjak od kojeg je puno toga naučio. Prilikom susreta na svjetskim kongresima dermatologa, kao i prilikom edukacija u Trstu. Dr. Suljagić često je upućivao poziv profesoru Marini da posjeti BIH, Tuzlu i DKC FARAH. Nakon što je prošle godine prvi put posjetio DKC Farah Tuzla i BIH, profesor Marini se odlučio da sa svojom suprugom i gospodinom Zdenkom Vizintin (predstavnik firme Fotona iz Ljubljane) i njegovom suprugom, u organizaciji gosp. Vizintina provede vikend od 17 – 19.10.2015. u Tuzli.

Uživali smo u njihovom društvu i s ponosom možemo reći da smo ponovo ispunili njihova očekivanja. Svojim domovima su se vratili oduševljeni našom zemljom, gradom i Farah centrom. Puno toga su nam lijepog rekli o svim trenucima njihovog boravka u Tuzli s posebnim osvrtom na Farah centar (enterijer, opremljenost), izvrsne tretmane i izvanredno osoblje!

Pored posjete Farah centru, razmjene iskustava, gosti su imali priliku posjetiti znamenitosti našeg kraja i uz ponovno oduševljenje, dogovoreno je da njihova posjeta DKC Farah i BiH postane tradicionalna.