Detaljnije o članku

Maderoterapija - masaža oklagijama

ŠTA JE MADEROTERAPIJA?

Maderoterapija ili terapija drvetom je sve popularnija kod nas, a i u svijetu. To je jedan oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju jeste taj specifičan set opreme napravljen isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta koji se koristi prilikom tretmana, a podsjeća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama”

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljnog kretanja ustajao i kada se limfa u njemu ne pokreće toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao. Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na pomorandžinu koru – celulit.

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se riješimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu – ravnomjernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe. Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.

Iako je najpopularnija za eliminaciju celulita na nogama i butinama , masažom oklagijama se mogu targetirati različite regije i može imati različite svrhe.

MADEROTERAPIJA TIJELA

Odnosi se prije svega na oblikovanje tijela, a posebno kod onih osoba kod kojih se višak masnih naslaga nepravilno gomila samo na jednom dijelu tijela. Nekima je problem salo na stomaku, nekima na bokovima dok im je stomak potpuno ravan. Ovo je način da se tretira samo problematična regija i smanji salo na samo tom dijelu tijela.

ANTICELULIT MASAŽA OKLAGIJOM

Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit razbija se njegova struktura, a limfni sistem dijelove razložene masnoće vremenom iznosi iz organizma. Upotrebljava se na svim dijelovma tijela zahvaćenim ovim problemom. Ne preporučuje se jedino osobama sa proširenim venama!

EFEKTI MADEROTERAPIJE

Anticelulit masaža oklagijama daje sjajne rezultate koji mogu biti vidljivi već poslije 4-5 tretmana. Za najbolje rezulatate preporuka je da se rade dvije serije od najmanje 10 tretmana. Tretman donjeg dijela tijela (stomak, bedra, noge) traje 60 minuta, sa leđima 90 minuta.

Efekti koje možete da očekujete:

  • manje vidljiv celulit
  • zatezanje kože
  • oblikovanje kontura – zadnje lože, struka, bokova, stomaka
  • relaksacija i uklanjanje bolova
  • izbacivanje toksina
  • izbacivanje viška vode iz organizma
  • brži metabolizam

Može li masaža oklagijama učiniti da smršate?

Ne baš, ali je dobar saveznik ako ste već na tom putu jer ubrzava metabolizam.

Da li je bolna?

Da li kotrljanje bodljikavih oklagija po tijelu boli? Pitanje je koje se samo nameće kada samo pogledate kako se radi anticelulit masaža oklagijama. Boli pomalo, ali nije neprijatno i nije nešto što ne možete za izdržite.

A da li je efikasna kao što se tvrdi?

Iskustva su pokazala da je ovakva terapija itekako moćna, čak i do nekoliko puta bolja od klasične anticelulit masaže. Svakako, ako zaista želite da se riješite celulita i idete na masažu oklagijama sa tim ciljem, onda treba da znate da ništa nećete postići ako se vratite starim, lošim navikama u ishrani u životu. Zato trebate da se krećete, da budete fizički aktivni i da pređete na ishranu protiv celulita. U suprotnom, pogrešnim izborom namirnica, vi ponovo vraćate u tijelo toksine koje ste masažom pokušali da izbacite. Nema svrhe! 

Pored toga što je ovo odličan način redukcije celulita, posebno se dobro ovaj tretman pokazao kod izbacivanja viška vode iz organizma i u tom smislu ova terapija donosi pravo olakšanje. Nekima je ovo pravo uživanje i mentalno i fizičko opuštanje.

S obzirom da poboljšava protok limfe i krvotok, izbacuje toksine, utiče dobro na cjelokupno zdravlje i zato je nešto što svi moraju probati – imali celulit ili ne!

 Poslije tretmana, pošto je ovo neka vrsta limfne drenaže, potrebno je unositi dosta tečnosti. Fizička akivnost jeste poželjna, ali ne neka pretjerana, posebno ne odmah nakon tretmana. Tog dana jednostavno odmorite!

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA