Detaljnije o članku

MOVEO laser

KARAKTERISTIKE

Moguće je kroz maksimalnu selektivnost optimizirati tretman za svaki fototip  kože kao i za  klijente  sa tankim dlakama, a istovremeno štiti okolna tkiva od neželjenih nuspojava. 

Realna evolucija u Svemiru Laser Hair Removal! 

DEKA R & D tim je došao do rješenja koje zadovoljava najnaprednije zahtjeve tržišta, definitivno poboljšanje i pojednostavljenje za pacijenta i operatera. 

Moveo instrument, sa svojim inovativnim safir vrhom, je aplikacija ubica u uklanjanju dlaka medicinskim laserom. 

Moveo drastično smanjuje količinu energije - sa svojim brzim, agilnim kontaktom preko ciljane regije koristi svjetlo kružnim pokretima. Nova tehnika pomoću Moveo tehnologije iskorištava akumulaciju topline u strukturu dlake zbog ponovljenih prolaza. Postavka snage se smanjuje dok učestalost raste (obično 5 Hz) tako da  laserska zraka prolazi mnogo puta kroz kožu. Svaki prolaz prenosi toplotu u dubinu da se dobije najefikasnije uklanjanje dlaka, garantuje udobnost pacijenta kao nikada do sada. 

Da li je procedura bolna?

  • Apsolutno je bezbolna!

Efekti laserske epilacije:

  • Laser djeluje na taj nacin sto se lasersko svjetlo selektivno vezuje za tamni korijen dlacice, pri cemu dolazi do germinalnih celija koje okruzuju bulbus dlake, te na taj nacin dolazi do blokade rasta dlake. Otuda je laserska epilacija trajna!
  • Broj tretmana je od 4 do 6, pri cemu se moze ocekivati sikdanje u prosjeku 75% - 90% tamnih dlacica, ą to ovisi od debljine i boje dlačica; Dakle, POTPUNO, 100% UKLANJANJE DLAKA NE POSTOJI! SVIJETLE I TANKE DLAČICE SE NE MOGU UKLONITI LASEROM!
  • Periodi izmedu tretmana su od 4 do 12 nedjelja u prosjeku; u meduvremenu je dozvoljeno da se dlacice izbrijavaju, da se radi njihovo sisanje, ali je depilacija voskom i cupanje dlacica strogo zabranjeno !

Primjena:

Primjenjuje se na svim regijama pokrivenim dlakama kako kod žena tako i kod muškaraca.

Broj tretmana i vremenski razmak između tretmana zavisi od anatomske lokalizacije tretiranog područja, tako se dolazi na tretman za:

  • nausnice svakih 4 do 6 nedjelja,
  • pazuhe i prepone svakih 6 do 8 nedjelja
  • noge svakih 8 do 10, 12 nedjelja

Novoizrasle dlake (poslije tretmana) su rjeđe i tanje u odnosu na prethodne.

KONTRAINDIKACIJE

Koža potamnjela uslijed sunčanja ili korištenja solarijuma slabije reaguje na lasersku epilaciju i veći je rizik od neželjenih efekata (fleke, ožiljci).

Kod hormonalnih promjena potrebno je prvo ukloniti osnovni uzrok bolesti.

NEŽELJENI EFEKTI

Nakon tretmana se javlja lokalna iritacija u vidu crvenila, rijetko otečenost - traje maksimalno 24 sata. Nakon tretmana se ne preporučuje nanositi bilo kakvu kozmetiku, niti izlagati suncu tokom 24 sata, kožu prati blagim sapunom i vodom.

S ponosom, vaš Farah!

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA