Usluge Farah centra

ZATEZANJE VRATA – NEFERTITI LIFT

Šta je Nefertiti lift tj. kako tretiramo bore na vratu? 

Nefertiti lift predstavlja tretiranje bora na vratu sa Botox-om odnosno apliciranje Botoxa u platizmu. Platizma je tanki, plosnati mišić vrata koji svojom kontrakcijom vuče kožu iznad donje vilice i uglove usana prema dole stvarajući tako vertiklane nabore na vratu tzv. platizma band (band-eng. vrpca, traka). Kontrakcijom u području gornjeg grudnog koša i dekoltea dolazi do stvaranja dijagonalnih bora u području dekoltea.

Koji je cilj tretmana? 

Cilj tretmana je smanjenje vertikalnih nabora na koži te zategnuta i napeta koža vrata. Tretiranje platizme može dovesti i do poboljšanja postraničnih linija obraza i smanjenja marionetskih linija zbog smanjene snage platizme te do nestanka dijagonalnih bora na dekolteu.

Kako djeluje Botox?

Nakon detaljnog pregleda mišića vrata Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić te blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i koža vrata i dekoltea.. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije.

Da li aplikacija Botoxa boli?

Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Učinak Botox-a nakon injiciranja traje otprilike 4 do 6 mjeseci.

Da li postoje nuspojave?

Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene tačkice koja će nestati u roku od sat-dva.

Preporuke nakon tretmana?

Klijentima savjetujemo da:

  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih sedam dana izbjegavati bilo kakav pritisak na vrat te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane vrata
  • slijedećih sedam dana izbjegavati masaže vrata, sunčanje i solarij

 

 

Pratite naš rad

Dermatološko kozmetički centar
Farah Tuzla

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih.

FARAH Tuzla

Ulica Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina

+387 (0)35 25 55 55
+387 (0)35 25 55 06
+387 (0)35 27 62 81 
+387 (0)61 15 69 03 (Viber)

FARAH Sarajevo

Importanne centar IV sprat,
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)33 59 29 00
+387 (0)33 59 29 01

Radno vrijeme - Tuzla

Radno vrijeme - Sarajevo

2018 © DKC Farah Tuzla, sva prava pridržana | Design by: Web studio NESA