PROFHILO podmlađivanje

Profhilo podmlađivanje | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

PROFHILO – podmlađivanje pred Vašim očima

ŠTA JE PROFHILO?

PROFHILO nije mezoterapija niti filer, koristi se za njegu zrele kože i kao prevencija problema starenja. Riječ je o čistoj hijaluronskoj kiselini koja se koristi u svrhu poboljšanja elasticiteta i zdravlja kože. Ako ne želite posegnuti za filerima, a kreme jednostavno ne pomažu, upravo ste pronašli svoje rješenje.

Postupak i rezultati

PROFHILO se primjenjuje po određenom protokolu, takozvanom BAP tehnikom (eng. Bio Aesthetic Points). Tehnika je kreirana za donju trećinu lica jer je taj dio sklon atrofiji (zakržljalosti, sušenju) radi starenja. PROFHILO se injicira na tačno pet određenih tačaka, pri čemu se postižu najbolji rezultati. U početku se preporučuju 2-3 tretmana s pauzama od po mjesec dana. Kasniji tretmani održavanja provode se sukladno stanju kože te očekivanjima klijenta. Prve konkretne rezultate moguće je vidjeti unutar četiri sedmice, a isti se povećavaju s vremenom, obzirom da PROFHILO potiče nastanak fibroblasta i kolagena.

U poliklinikama i dermatološkim ordinacijama već su niz godina dostupni sofisticirani tretmani pomlađivanja kože. Hijaluronski fileri uklonit će bore i licu vratiti volumen, mezoterapijski kokteli osvježit će kožu i djelovati na specifičan problem, a skinboosteri poboljšati njezinu teksturu i dubinski je hidrirati. Znakovi starenja različiti su, a sežu od površinskih bora pa sve do dubinskih promjena tkiva i gubitka kolagena koji uzrokuju opuštenost kože. Iako se javljaju postepeno, već u 40-ima na većini lica možete vidjeti svaki od znakova starenja, manje ili više izražen.

Profhilo tako čini mezoterapiju, skinbooster i filer u jednom proizvodu, spajajući tehnologiju kojom istovremeno djeluje na volumen lica i kvalitet kože.

Zbog sveobuhvatnog pristupa, tretman Profhilom postao je iznimno popularan. Profhilo kombinira hijaluronsku kiselinu niske i visoke molekularne mase, što znači da hijaluronska kiselina niske mase stimulira kožu, a ona visoke djeluje kao potpora koži. Izvrstan je za osobe u 40-ima kod kojih je očit pad tonusa i gubitak volumena, ali i oslabljen elasticitet te promijenjena tekstura kože. Profhilo zato izvrsno djeluje  i kod osoba u 60-ima, ali i kod mlađih osoba koje žele utjecati na početne znakove starenja i prevenirati buduće.

5 ključnih tačaka koje podmlađuju cijelo lice

Profhilo podmlađivanje | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Profhilo tretmanom ciljano se djeluje na 5 tačaka lica kojima se u konačnici podmlađuje cijelo lice. Zato se prije tretmana na licu iscrtavaju ključne tačke, a potom slijedi apliciranje.

Znakovi starenja posebno pogađaju donju trećinu lica na kojoj postaje primjetan gubitak volumena i opuštena koža. Apliciranjem Profhila na žarišne tačke, koje uključuju konture lica i bradu, lice se podiže te poprima bolji tonus i čvrstoću. Profhilo svojom teksturom stvara volumen u tkivu tačno tamo gdje on nedostaje.

Apliciranjem hijaluronske kiseline, koža se regenerira, a lice dobiva dozu svježine, zbog čega odmah izgleda odmornije i svježije, no konačni rezultati vidljivi su nakon 4 sedmice, a svaki se dan budite s boljim rezultatima. Naime, polaganim otpuštanjem hijaluronske kiseline, Profhilo kroz razdoblje od mjesec dana potiče 4 različite vrste kolagena i elastina, čime se djeluje na tkivo i podmlađuje koža. Potpuno prirodni rezultati obećano – učinjeno! Nakon mjesec dana rezultati se zaista vide. Lice dobija napetije konture, nadoknađuje se volumen, a tekstura i izgled kože su osvježeni i obnovljeni, baš kao da ste vratili sat unatrag.

Kod ovog tretmana nema nikakve opasnosti od neprirodnih rezultata jer Profhilo volumen nadoknađuje samo gdje je on potreban, i to potpuno prirodnim materijalom. Osim što djeluje na kolagen koji se prirodno obnavlja te tako zateže kožu, hijaluronskom kiselinom prodire, hidratizira kožu, obnavlja je i vraća joj mladolikost i blistavost. Tako se istovremeno postižu promjene u konturama lica, volumenu i tonusu, ali i u kvaliteti kože koja se s vremenom dodatno poboljšava.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno