Kavitacija

Kavitacija DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Kavitacija DKC Farah Tuzla i Sarajevo

KAVITACIJA

Cjelokupna paleta TEOSYAL® proizvoda sastoji se iz jedinstvenih dermalnih filera različite gustine i svojstava, na taj način svaki proizvod je namjenjen određenoj regiji lica sa ciljem postizanja optimalnih rezultata od prevencije nastajanja bora, remodeliranja kontura lica do poboljšanja kvaliteta kože.

Kavitacija je jedini nehirurški neinvazivni postupak koji doslovno uništava masne ćelije na stomaku, bedrima, bokovima, nadlakticama i sl.

Ovaj moderni uređaj raspolaže mnoštvom različitih programa i prilagođenih tretmana različitim dijelovima ljudskog tijela. Projektiran je tako da njegova upotreba pruža klijentima vrlo ugodan tretman.

Metoda kavitacije koristi novopatentiranu ultrazvučnu terapiju, talase određene frekvencije, fokusirane kroz kožu na specifičnu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmjerena energija talasa djeluje isključivo na masne ćelije - membrane pucaju, masnoća se izliva u međućelijske prostore, a zatim se prirodno, uz pomoć prisutnih enzima, razgrađuje i limfnim sistemom elimninira iz tijela. „Glava" aparata po koži klizi preko nanijetog kontaktnog gela, uz blago zujanje koje ukazuje na djelotvornost, a osjećaj toplote i relaksacije su jedine prateće „pojave". Kavitacija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi ZDRAVIH žena i muškaraca, svih godina, prosječne tjelesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvjesnih upornih naslaga, uprkos dijetama ili vježbanju, a ne želite da se podvrgnete rizicima, troškovima i oporavku kod hirurške liposukcije. Idealni kandidati su osobe sa BMI (body mass index) od 19 do 30.

Tretmani se rade jednom u sedam do deset dana, sa pratećom obaveznom limfnom drenažom (ručna ili Triaktiv laserom). Broj tretmana se određuje individualno. Tokom lične i diskretne individualne konsultacije, možete saznati više o metodi Kavitacije, a takođe i koje su još dopunske terapije prikladne da postignete željeno reoblikovanje tijela, zatezanje kože ili smanjenje oticanja nogu, npr., a takođe i za podmlađivanje lica.

Kavitacija se bori protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv pretjerane gojaznosti.

Karakteristike tretmana:

 • bezbolan, vrlo ugodan tretman,
 • neinvazivna metoda,
 • brzi rezultati,
 • limfna drenaža,
 • djelovanje na manje depozitne masnoće.

Indikacije:

 • manje depozitne masnoće
 • problemi sa celulitom,
 • limfni i venski zastoj

Kontraindikacije:

 • trudnoća,
 • pace maker,
 • oboljenja jetre,
 • šećerna bolest,
 • hiperlipidemija,
 • uzimanje lijekova,
 • ciste i tumori.
Operater (kozmetičarka) prilikom prvog tretmana na ekranu aparata unosi podatke klijenta (otvara elektronski karton). Takva kartoteka predstavlja sistem za praćenje i kontrolu tretmana klijenta. Ova funkcija uređaja nudi hronološki pregled tretmana klijenta kao i podatke o obimu tretiranih zona radi praćenja napretka terapije. Poseban vid zaštite klijenta predstavlja unos podataka iz analize krvi u sistem tako da je poželjno da klijent sa sobom donese i nalaz krvi (koji su podaci neophodni obavještava operater).
Kavitacija DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Kavitacija DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno