Cutera ND:YAG laser

Cutera ND:YAG laser (trajno odstranjivanje dlačica)

Da li je procedura bolna?
Alexandrite laser za razliku od drugih lasera i IPL sistema ima najkraću talasnu dužinu i samim tim najblaži osjećaj "peckanja", a dodatno kontaktno hlađenje Zimmer aparatom za produkciju ledenog zraka omogućava  maksimalno komforan tretman. 

Efekti laserske epilacije:
  • Laser djeluje na taj način što se lasersko svjetlo selektivno vezuje za tamni korijen dlačice, pri čemu dolazi do germinalnih ćelija koje okružuju bulbus dlake, te na taj način dolazi do blokade rasta dlake. Otuda je laserska epilacija trajna!
  • Broj tretmana je od 4 do 6, pri čemu se može očekivati sikdanje u prosjeku 75 % - 90% tamnih dlačica, ą to ovisi od debljine i boje dlačica; Dakle, POTPUNO, 100% UKLANJANJE DLAKA NE POSTOJI! SVIJETLE I TANKE DLAČICE SE NE MOGU UKLONITI LASEROM!
  • Periodi između tretmana su od 4 do 12 nedjelja u prosjeku; u međuvremenu je dozvoljeno da se dlačice izbrijavaju, da se radi njihovo šišanje, ali je depilacija voskom i čupanje dlačica strogo zabranjeno!
  • Tretman je bezbolan jer koristimo Zimmer aparat za produkciju ledenog zraka, tako da se kože hladi za svo vrijeme trajanja tretmana. Jače dlačice se puno uspjeđnije uklanjaju nego tanje i svjetlije;
Primjena:
Primjenjuje se na svim regijama pokrivenim dlakama kako kod žena tako i kod muškaraca.

Broj tretmana i vremenski razmak između tretmana zavisi od anatomske lokalizacije tretiranog područja, tako se dolazi na tretman za:
  • nausnice svakih 4 do 6 nedjelja,
  • pazuhe I prepone svakih 6 do 8 nedjelja
  • noge svakih 8 do 10, 12 nedjelja
Novoizrasle dlake (poslije tretmana) su rjeđe i tanje u odnosu na prethodne.

KONTRAINDIKACIJE
Koža potamnjela uslijed sunčanja ili korištenja solarijuma slabije reaguje na lasersku epilaciju i veći je rizik od neželjenih efekata (fleke, ožiljci).
Kod hormonalnih promjena potrebno je prvo ukloniti osnovni uzrok bolesti.

NEŽELJENI EFEKTI
Nakon tretmana se javlja lokalna iritacija u vidu crvenila, rijetko otečenost -  traje maksimalno 24 sata. Nakon tretmana se ne preporučuje nanositi bilo kakvu kozmetiku, niti izlagati suncu  tokom 24 sata, kožu prati blagim sapunom i vodom.
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno