Tatoostar laser Q switched

Tatoostar laser Q switched
(odstranjivanje tetovaža, staračkih i sunčanih pjega)

Modni trend nanošenja tetovaža je sve prisutniji. Sa stalnim rastom broja mlađih osoba koje se tetoviraju, povećava se svakim danom i broj osoba koje žele da uklone tetovaže sa određenih dijelova tijela. Vrhunska njemačka tehnologija (Asclepion) omogućava bezbolno, brzo ukljanjanje tetovaža sa svih dijelova tijela: U Dermatološko kozmetički centar FARAH instaliran je TATOO STAR - RUBY Q SWITCHED laser za odstranjivanje tetovaža - prvi i jedini u BiH.

Osobina lasera da se veže za melanin je iskorištena za skidanje tetovaža. Naime Ruby Q switched laser akumulira enormnu energiju koju oslobađa u vrlo kratkom vremenskom periodu – nekoliko nanosekundi i dovodi doslovno do fotoakustičke eksplozije crnog pigmenta na tetoviranom mjestu. Sa ovim laserom se vrlo uspješno mogu uklanjati tamne tetovaže, laserski zraci se ne vežu za crvenu boju, tako da crvenkaste tetovaže ostaju. Tretmani se ipak moraju ponavljati, što zavisi od dubine pigmenta nanešenog na kožu, kao i od vrste pigmenta koji je korišten u svrhu tetovaža. U pravilu se amaterske tetovaže lakše i brže uklanjaju (2 – 4 tretmana) nego profesionalne (do 6 tretmana), a period između tretmana je od 6 do 10 sedmica.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno