PRP "Vampirski lifting"

PRP
PRP

PRP tretman podmlađivanja krvnom plazmom

Ranije su se zvijezde podvrgavale rizičnim tretmanima tokom kojih su ubrizgavane neprirodne supstance, a danas pribjegavaju prirodnim metodama uljepšavanja kao što je korištenje vlastite krvi. Tretman poznat kao “Vampirski tretman” i te kako je popularan u svijetu i sve popularniji u regionu!

Šta je PRP?

Naše tijelo ima moć da regeneriše tkivo na svim dijelovima kože. Matične ćelije rade to svaki dan i pomažu tijelu da uopšte dođe do te procedure. Zato su one veoma bitne komponente u našem tijelu.

Primjena sopstvene krvi u svrhu liječenja u medicini, pozanta je već 100 godina. 

PRP tretman (platelet rich plazma) je tretman koji podrazumijeva primjenu faktora rasta i matičnih ćelija sopstvene krvi (krvne plazme). Ovaj estetsko - medicinski zahvat koristi moć koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena  i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.

Šta je to trombocitna plazma?

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u maloj količini krvne plazme (1 milion trombocita na 1 cm kubni plazme). Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta (sedam bitnih faktora) i veliki broj matičnih ćelija. 

Plazma obogaćena trombocitima koristi se za podmlađivanje lica još od 2006.godine. PRP metoda je bezbjedna, i ne postoji mogućnost dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma od samog pacijenta. 

Plazma se, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno (ublažavanje finih linija i bora, popravljanje teksture kože, oporavak kvaliteta i izgleda kože), ili dublje (tretiranje dubokih bora, ožiljaka, strija, nadoknada volumena).

Kako izgleda tretman?

Za PRP metodu podmlađivanja nije potrebna nikakva specijalna priprema. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta (oko 10- 20ml), centrifugira i izdvoji tečni dio krvi (plazma) od statičnog dijela. Zatim se dodaju posebno namijenjeni kitovi za ovu proceduru koji sadrže gel sa aktivnom supstancom koja aktivira trombocite da otpuštaju growth faktore a eritrocitima ne dozvoljava da se nadju u serumu. Nakon toga, kapi dobijenog seruma se apliciraju u kožu tehnikom mezoterapije. Aplicirani trombociti otpuštaju growth faktore tokom 7 do 10 dana od uradjenog tretmana

Tretman se radi najmanjim iglama te nema tragova od uboda i mogućnost ožiljaka.

Ovim postupkom se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože.

PRP tretman je namijenjen kod:

  • smanjenja linija između obrva
  • smanjenja bora mrštalica i bora oko očiju
  • smanjenja nazolabijalnih bora 
  • smanjenja pušačkih bora oko usana
  • tretiranja ožiljaka od akni
  • podmlađivanja kože na šakama i ostalim dijelovima tijela
  • liftinga lica
  • tretmana stimulacije rasta kose
  • smanjivanja strija i celulita
  • korekcije podočnjaka i kesica ispod očiju

Kada se vide prvi rezultati tretmana?

Prvi rezultati se vide nakon 30 dana, a naredni period postaje sve bolji i bolji sa izraženijim efektima. Svakim danom ćete biti sve ljepši i ljepši, tako da se svaka sekunda čekanja isplatila. Razlog je taj što je potrebno izvjesno vrijeme da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju.

Koliko traju efekti?

U zavisnosti od kvaliteta kože  efekti traju oko 18 mjeseci. Naravno, to zavisi i od Vaših životnih navika, oštećenja kože. Nije moguće tačno odrediti vrijeme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo uticati, ali možemo ublažiti.

Koliko je potrebno tretmana? 

Najbolje je uraditi seriju od tri tretmana, u razmaku od po mjesec dana. Za održavanje je potrebno kasnije raditi jedan tretman na godinu dana, ukoliko ne želite opet uraditi seriju.

Oporavak

Nakon PRP-a, može doći do crvenila kože, manjih otoka i modrica koje su prolazne (nekoliko dana). 

Većina klijenata se odmah vrati svojim aktivnostima. 

Tretman traje oko 60 min.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno