Dermapen

Dermapen | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Dermapen | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Šta je dermapen?

DermaPen mnogi svrstavaju u glavne antiage tretmane 21. vijeka. Tretman je vrsta mezoterapije, a sastoji se iz procedure kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Ovom jednostavnom, a efikasnom procedurom zasnovanom na finoj igličastoj penetraciji koja se dubinski može precizno kontrolisati, mogu se ostvariti izvrsni estetski efekti.

U odnosu na Dermaroler ovo je efikasniji postupak jer su iglice neuporedivo tanje a njihova specifična gustina znatno veća. Skin needling ili Micro needling je antaging procedura kojom se stimuliše proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. Fiziološka osnova je veoma jednostavna i ima za cilj da stvori programirana i kontrolisana mikro oštećenja na koži, koja će onda na te nadražaje prirodno reagovati povećanom produkcijom kolagena i novih ćelija u toj zoni kože.

Zavisno od dubine penetracije iglica, DermaPen-om se mogu postići različiti stepeni rejuvenacije kože: od jednostavnog poboljšanja apsorpcije kozmetičkih proizvoda do kliničkog tretmana raznih oštećenja, ožiljaka i bora.

Indikacije

DermaPen je sjajna metoda kada su u pitanju slijedeći problemi:

  • Umanjivanje ožiljaka (i ožiljaka od akni)
  • Bora
  • Hiperpigmentacije (fleke)
  • Antiage tretman protiv starenja kože
  • Sužavanje pora
  • Revitalizacija umorne kože
  • Tretiranje celulita
  • Strije
  • Tretmani protiv opadanja kose

Efekti DermaPen-om se postižu farmakološkim djejstvom preparata, jer se omogućava da koktel prodre dublje u kožu baš tamo gdje treba da ispolji svoje djejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstiče kožu na samoregeneraciju.

Tretman

Tretman se izvodi tako što se na savršeno očišćenu kožu nanosi koktel smješan od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, vitaminskih kompleksa, aminokiselina itd, a nakon toga se DermaPen-om prelazi po koži. Koji će se koktel koristiti zavisi od tipa i stanja kože kao i od efekta koji treba  da se postigne.

DermaPen koristi fine i tanke iglice, tako da se prilikom ovog tretmana osjeća samo blago peckanje. Kod klijenata koji su osjetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme. Nakon svakog tretmana vide se efekti i poboljšanje, ali najbolji rezultat se postiže u seriji od 4 do 5 tretmana.

Broj tretmana zavisi od izbora koktela, životnog doba klijenta, stepena izloženosti suncu i naslijednih faktora. Kada se radi u seriji, razmak izmedju tretmana je od 2 do 4 nedjelje.

Nakon tretmana DermaPen-om klijent dobija čistiju kožu sa manje bora i ujednačen ten. Koža postaje blistava, mlađa, odmorna i revitalizirana.

Poslije DermaPen tretmana, za vrijeme faze oporavka kože, treba izbjegavati izlaganje sunčevim zracima i djejstvu toplotnog zračenja.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno