Zatezanje vrata (Nefertiti lift)

Zatezanje vrata (nefertiti lift) | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Zatezanje vrata (nefertiti lift) | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Šta je Nefertiti lift tj. kako tretiramo bore na vratu? 

Nefertiti lift predstavlja tretiranje bora na vratu sa Botox-om odnosno apliciranje Botoxa u platizmu. Platizma je tanki, plosnati mišić vrata koji svojom kontrakcijom vuče kožu iznad donje vilice i uglove usana prema dole stvarajući tako vertiklane nabore na vratu tzv. platizma band (band-eng. vrpca, traka). Kontrakcijom u području gornjeg grudnog koša i dekoltea dolazi do stvaranja dijagonalnih bora u području dekoltea.

Koji je cilj tretmana? 

Cilj tretmana je smanjenje vertikalnih nabora na koži te zategnuta i napeta koža vrata. Tretiranje platizme može dovesti i do poboljšanja postraničnih linija obraza i smanjenja marionetskih linija zbog smanjene snage platizme te do nestanka dijagonalnih bora na dekolteu.

Kako djeluje Botox?

Nakon detaljnog pregleda mišića vrata Botox se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić te blokira otpuštanje acetilkolina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića a posljedično tome prekine se navlačiti i koža vrata i dekoltea.. Djelovanje Botoxa je lokalizirano samo na mjestima na koja je injiciran. Učinak Botoxa možete vidjeti već 3-4 dana nakon aplikacije.

Da li aplikacija Botoxa boli?

Botox se ubrizgava vrlo tankim iglama tako da je tretman u potpunosti bezbolan. Klijenti se nakon apliciranja Botoxa mogu normalno vratiti svakodnevnom životu i svojim obvezama. Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani Botox-om spadaju u takozvane „lunch-time“ tretmane koji se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Učinak Botox-a nakon injiciranja traje otprilike 4 do 6 mjeseci.

Da li postoje nuspojave?

Botox se metabolizira lokalno na mjestu uboda i ne širi se ostalim dijelovima tijela. Nuspojave su izuzetno rijetke. Čak ako do njih i dođe, to mogu biti male, sitne, jedva primjetne crvene tačkice koja će nestati u roku od sat-dva.

Preporuke nakon tretmana?

Klijentima savjetujemo da:

  • ne idu spavati slijedeća 4 sata te da tu noć spavaju u ležećem položaj
  • slijedećih sedam dana izbjegavati bilo kakav pritisak na vrat te druge estetske, kozmetičke i laserske tretmane vrata
  • slijedećih sedam dana izbjegavati masaže vrata, sunčanje i solarij
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno