Maderoterapija lica

Maderoterapija lica | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Maderoterapija lica | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Maderoterapija lica

  • deluje na tonus mišića
  • podstiče proizvodnju kolagena i elastina
  • eliminiše nadutost
  • izbacuje toksine
  • poboljšava cirkulaciju i tonus kože lica

Ovo je autorizirani holistički wellness ritual koji u sebi sadrži elemente anti-age masaže lica, refleksoterapije, akupresurne masaže lica, indijske masaže glave, limfne drenaže! Posebna priprema kreće sa elementima disanja, shiatsu i yoga thai elementima opuštanja svih zglobova tijela posebno glave, vrata, ramena nakon čega se nastavlja bogat i sadržajan tretman s kombinacijom maderoterapijskog seta. Maderoterapija oklagije za lice su posebno dizajnirane. Pokreti su lagani, meki i stimulativni. 

Ovaj tretman savršen je za osvježenje kože lica i vrata, ostavlja snažan antistres efekt na čitav organizam zahvaljujući tehnikama koje ga upotpunjuju. Balansira rad unutarnjih organa i protok chi-a kroz energetske meridijane čitavog tijela. Pomaže da koža postane zategnuta, elastična I glatka, eliminiraju se otoci lica,. Izuzetan efekat se postiže izbacivanjem toksina, poboljšanja ishrane kožnog tkiva i prije svega oslobađanja od suvišne tekućine.

Maderoterapijom lica, zapravo dobijamo zdravu kožu lica. Terapija je neinvazivna, holistička metoda gdje se tretiraju bore, cijelo lice, dekolte i vrat, koji postaju svjetliji i oslobađaju se toksina. Pomaže u otklanjanju akni, masti i ostalih nakupljenih toksina na licu i u potkožnom tkivu. Ova masaža, pored toga što opušta um i mišiće lica, dobra je za osobe koje pate od migrene, kao i za one koji mnogo vremena provode za kompjuterom naprežući vid. Koristeći drvene elemente, dopiremo dubinski, čime postižemo remodeliranje kontura lica, kao i aktiviranje fibroblasta koji će proizvesti više kolagenskih i elastičnih vlakana. Određenim pokretima utičemo na mišićno tkivo, cirkulatorni i limfni sistem, čime se povećava snabdijevanje ćelija hranljivim materijama i kiseonikom. Ona je najefikasnija od svih vrsta maderoterapije.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno