Green Toning - tretman melazme

Green Toning - tretman melazme i drugih pigmentiranih stanja kože

Green Toning je nova metoda neablativnog pomlađivanja kože koja se često koristi za liječenje melazme i drugih pigmentacijskih stanja. Ovaj tretman se izvodi s postavkama niske razine energije na našem QX MAX laseru koristeći Q-Switch Nd: YAG 1064nm i KTP 532nm.

Q-Switch Nd: YAG na 1064nm ima dubok prodor u kožu i izaziva duboko dermalno zagrijavanje. To dovodi do stvaranja elastina i propadanja dermalne pigmentacije.
Q-Switch svjetlo jedinstveno je po tome što razgrađuje pigmente, a ne stanice, omogućujući uništavanje pigmenta bez oštećenja kože što znači da je period oporavka minimalan.

KTP 532nm frekvencija koristi se nakon Q-Switch Nd: YAG da pomogne u uklanjanju površinske pigmentacije i pomogne mikrovaskularnoj komponenti melazme. Rezultati pokazuju poboljšanje teksture, tonusa i pigmentacije kože.
Nakon tretmana na niskoj razini, vaša koža će biti blago crvena nekoliko sati, ali to će vrlo brzo nestati. U toku jačeg tretmana može doći do pojave peckanja ili ljuskanja iako radije koristimo manje agresivne postavke lasera. Nakon tretmana nećete osjetiti nikakvu nelagodu.

Anestetik nije potreban za slabo energetsko zeleno toniranje, ali ćete osjetiti tretman. Osjećaj je poput bockanja iglom, iako za održavanje ovog apsolutnog minimuma naš rashladni uređaj puše rashlađeni zrak na vašu kožu dok radimo tretman.

Za postizanje maksimalnog učinka preporučuje se uraditi 3 tretmana (svakih mjesec dana).
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno