Titan laser

Titan laser, elitni tretman zatezanja kože infracrvenim svjetlom

Novo i bezbolno u suvremenoj estetskoj medicini

Prije nekoliko godina jedan od najvećih autoriteta u estetskoj dermatologiji danas, dr David Goldberg, postavio je zahtjev vrhunskim proizvođačima laserske opreme za novim revolucionarnim tretmanima kože. Tražio je uređaj, koji će uz svu stručnost i iskustvo dr Goldberga, omogućiti uklanjanje nepravilnosti i nepoželjne pojave na koži klijenta uz minimalno vrijeme oporavka i sigurnost tretmana. Tražio je uređaj koji će zadovoljiti sve potrebe, dati sve odgovore i ostaviti pacijentu izbor i zadovoljstvo. Kritičnost i visoki strandardi dr Goldberga zahtijevali su još i više. Insistirao je da laserski tretmani budu zamjena i nadopuna hirurškim metodama uz primjenu vrhunskih dermokozmetičkih krema i losiona.

Revolucionarno otkriće

Te iste godine proizvođači opreme dr Goldbergu su ponudili na testiranje različite uređaje od kojih je samo jedan zadovoljio izuzetno stroge kriterije ovoga stručnjaka. Sa sigurnošću i ponosom pronašao je sve odgovore, oduševio se izvanrednim rezultatima i minimalnim brojem tretmana koji njegovim pacijentima pružaju laseri CUTERA. Time je CUTERA osvojila vrh kvalitete najjačih svjetskih klinika i postala neophodan alat u službi suvremene estetske medicine.

Titan – elitni tretman

Sa 24 lasera Farah centri u Tuzli i Sarajevu su, s punim pravom možemo reći, najkompletniji i najmoderniji laserski centri na Balkanu. Tako u našoj ponudi možete pronaći i zatezanje kože laserom Titan - luksuznu, elitnu, jednu od naših najefikasnijih metoda za zatezanje kože.

Šta je Titan?

Istinska tajna čvrste, napete hidratizirane kože mladenačkog izgleda krije se u dermisu. Starenjem kože smanjuje se biosinteza kolagena, glavnog građevnog proteina dermisa. Dermis se stoga stanjuje, a koža gubi čvrstoću. Laserski tretmani TITANOM koji je dio platforme američkog lasera CUTERA imaju jedinstven efekat termičkog djelovanja na duboke slojeve kože (dermisa) što potiče vlakna kolagena na rast i zgušnjavanje čime se zateže koža. Rezultat takve reakcije je zatezanje kože, nestanak njene mlohavosti te efikasan oporavak strukture kože. Metoda zatezanja kože Titan-om je prirodna, neivazivna i nerizična te bez dodatnog vremena zacjeljivanja, a tretmani se provode tijekom cijele godine.

Zašto je Titan drugačiji?

Infracrveno svjetlo prodire duboko ispod površine kože, zagrijava dermis i time postiže daleko bolji učinak na kožu od ostalih izvora energije. Time je ostvarena osnovna razlika i nadmoć lasera pred hemijskim pilingom i radiovalovima. Tretmani Titanom za pacijenta su sigurni, bezbolni i ugodni.

Šta tretiramo Titanom?

Opuštenu, mlohavu i izboranu kožu lica i vrata, dekoltea, trbuha sa malo potkožne masti. Uspješni tretmani rade se također na području abdomena i na nadlakticama.
Sa TITANom radimo konturiranje lica i na ona mjesta koja su kritičnija (mikrolokacija regije) radimo koji pucanj više.

Koga tretirati Titanom?

Pacijenti svih tipova kože bez obzira na dob i spol i tijekom cijele godine. Ovo je idealan zahvat za žene i muškarce s opuštenom kožom, ili za žene nakon trudnoće!

Ko nije dobar kandidat za tretman Titanom?

Osobe čija je potkožna masnoća kompaktna i već djeluje poput punila nisu kandidati jer na njima tretman i nema efekta.

Koliko je tretmana potrebno?

Kod nekih pacijenata izvrsni rezultati postignuti su sa samo jednim tretmanom. Broj i učestalost potrebnih tretmana odrediti će naš stručnjak.

Popratne pojave nakon tretmana Titanom?

Neposredno nakon tretmana može se pojaviti kratkotrajno crvenilo i blaga oteklina. Obje pojave nestaju nakon nekoliko sati. Nije potrebno zacjeljivanje.

Kada su vidljivi rezultati?

Nekim pacijentima vidljivi su odmah, neposredno nakon tretmana. Ovisno o individualnom procesu stvaranja novoga kolagena i dinamike zatezanja kože, rezultat može biti vidljiv postupno u toku tri do šest mjeseci.

Je li Titan klinički testiran i odobren?

Da. Dobiveni FDA certifikat rezultat je potvrđenih kliničkih studija provedenih u svjetski poznatim klinikama Europe, Kanade i SAD-a. Kombinacija različitih tretmana vječna su vrijednost u estetskoj medicini! Trajna vrijednost estetske medicine leži u majstorstvu kombinacije različitih metoda jer je jedino takvim pristupom osiguran vrhunski rezultat na koži klijenta. Osim infracrvenim svjetlom TITAN, lice se može uljepšati i pomladiti istovremeno u kombinaciji sa laserskim zrakama Genesis laserom. Duboke bore oko usnica uspješno se mogu smanjiti ubrizgavanjem hijaluronske kiseline koja je, inače, normalan sastojak kože.

Ovaj tretman je moguće kombinirati i sa sa botox-om, krvnom plazmom, mezoterapijom, Profhilom. Poželjno je prvo uraditi tretman Titan laserom pa onda ostale tretmane. Treba znati da uspješnost i sigurnost tretmana ovise od stručnosti i znanja operatera i educiranosti klijenta. Profesionalnost stručnoga osoblja i vrhunska kvaliteta opreme garancija su dugoročnoga uspjeha i vječne vrijednosti estetske medicine.

Preporuke za njegu poslije tretmana
 
Za njegu kod kuće preporučujemo ekskluzivnu kozmetičku liniju Biologique Recherche. Od pudera koristiti pudere na mineralnoj bazi.
Titan laser | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Titan laser | DKC Farah Tuzla i Sarajevo
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno