Mezoterapija

Mezoterapija | DKC Farah Tuzla i Sarajevo

Početkom 2006. godine Švicarska kompanija "Anteis" predstavila je novi proizvod pod nazivom Mesolis, namijenjen tretmanima podmlađivanja kože putem rehidratacije. Tretmane, popularno nazvane mezoterapija otkrio je 1952 godine u Francuskoj Dr. Mišel Pistor koji je ovu metodu podmlađivanja definisao riječima: "Malo, razrijeđeno i u pravo mjesto". 

Starenje je nešto čemu niko od nas ne može pobjeći. Ono što, međutim, možemo učiniti, jeste ukloniti dokaze, koji su svakako najevidentniji na našoj koži. Mladolikost više nije nedostižan cilj. Potrebno je samo odabrati adekvatan način da svom izgledu oduzmete nekoliko godina. Jedna od najdjelotvornijih metoda podmlađivanja kože jeste mezoterapija. U pitanju je mikroinjekciono ubacivanje hijaluronske kiseline i vitaminskih koktela, što vrlo efikasno podmlađuje i zateže kožu lica, vrata, dekoltea, šaka. 

Procesom starenja koža gubi volumen, smanjuje se njen broj kolagenih i elastičnih vlakana, postaje dehidrirana. Površni sloj kože ima funkciju barijere prema supstancama iz spoljne sredine, čime štiti naš organizam ali i ne dozvoljava resorpciju više od 6-10 % aktivne supstance koja postoji u regenerativnim kremama. 

Rejuvenacijska mezoterapija je metoda kojom se vitamini, minerali,amino-kiseline,kolagen, elastin, hijaluronska kiselina,metaboliti, antioksidansi i ostale aktivne supstance ubrizgavaju direktno u kožu, u sloj u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm. Na takav način dobija se intenzivnija hidratacija i ishrana kože, proces starenja se značajno usporava i koža i potkožna tkiva rejuveniraju. Tretmani ublažavaju bore na licu, vratu i dekolteu, vraćaju umornoj koži svežinu i jedrinu, zatežu je i hidriraju, odnosno postižu efekat vitalizacije i liftinga kože. 

Preporučuje se uraditi tri tretmana u intervalima od dvije do tri sedmice, dok se četvrti tretman radi nakon dva mjeseca. Poslije toga tretmani su manje frekventni, u razmacima od šet mjeseci, u zavisnoti od stepena hidratiziranosti kože pacijenta što garantira dugotrajne rezultate i visoku razinu zadovoljstva pacijenata. 

Dvije su tehnike ubrizgavanja: MULTI-PUNKCIJSKA i MIKRO -PAPULARNA . 
Multi-punkcijska tehnika je brzo, kontinuirano ubrizgavanje mezolisa vrlo površno održavajući konstantni prtisak na prstohvatu šprice tokom prelaza preko kože. Po završetku ne ostaju tragovi niti hematomi. Prikladna je za sve tipove kože, posebno mlađu. Mikro-papularna tehnika je ubrizgavanje mezolisa u površni dio dermisa višestrukim preciznim injektiranjem. Na svakom mjestu ubrizgavanja stvara se mali mjehur koji traje 24 do 48 sati. Izvodi se sporo i koristi se posebno za zrelu kožu. Obje tehnike se prilagođavaju individualnim potrebama i tipu kože klijenta.

MULTIPUNKCIJSKA TEHNIKA 
Multipunkcijska tehnika je apliciranje specijalnih tvari sa sadržajem vitamina, aminokiselina i koenzima pomoću mikroinjekcija u površni sloj kože lica, čela, dekoltea, vrata, šaka i prstiju. Nakon aplikacije, tretirani dio kože se nježno izmasira.

MIKROPAPULARNA TEHNIKA 
Mikropapularna tehnika je apliciranje specijalnih tvari sa sadržajem vitamina, aminokiselina i koenzima pomoću mikroinjekcija u srednji sloj kože lica, čela, dekoltea, vrata, šaka i prstiju. Nakon aplikacije, tretirani dio kože se nježno izmasira.

Rezultati su vidljivi odmah, a nakon tretmana neophodno je izbjegavati sunčanje i koristiti kremu s visokim zaštitnim faktorom (50+). Jedan tretman traje u prosjeku 30 minuta uz određene varijacije, u ovisnosti koji problem se rješava.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno