QuadroStarPRO laser

QudroStarPROyellow laser
(odstranjivanje kapilara na licu, melasme, "rodinog ugriza")

Prošireni kapilari se mogu javiti na bilo kojim dijelovima tijela, četiri puta češće se javljaju kod žena. Ako se javljaju izolovano, vidljivi su kao sitni crveni linearni ili paukoliki crtež, najčešće oko nosa i na obrazima. Prošireni kapilari se javljaju češće kod osoba svetle puti, koje su bile duže izložene sunčevom zračenju. UVA zraci su odgovorni za oštećenje kapilara na koži lica kod osetljivih osoba. Zbog svega navedenog je osnovna preventivna mjera sprječavanja njihove pojave, izbjegavanje izlaganja suncu, korištenje krema sa zaštitnim faktorima spf 30+, nošenje šešira I izbjegavanje ostalih riziko faktora.

Uzroci nastanka proširenih kapilara

Uzroci nastanka proširenih kapilara obuhvataju više različitih faktora.

 • Nasljedni faktori (estetski problem)
 • Visok krvni pritisak
 • Rozacea - pojava uočljivih linearnih i zvjezdastih proširenih kapilara na koži lica
 • Hormonski faktori (često u toku trudnoće)
 • Trauma kože
 • Sunčanje
 • Stres
 • Fizička aktivnost (tjelovježba)
 • Začinjena hrana I vruća pića
 • Alkohol, cigarete
 • Nagle promjene temperature
 • Pogrešna upotreba kozmetičkih preparata

Za tretiranje navedenih promjena koristimo žuti laser QuadroStarPROyellow, njemačke tvrtke Asclepion Laser Technologies koji je danas najmodernija tehnologija i najbolji izbor kada su u pitanju kapilari, crvenilo lica, kuperoza i rozacea.

PRIJE TRETMANA

Koža prije tretmana mora biti čista, ne nanositi make up, kreme, ulja, proizvode za samotamnjenje. Ne izlagati se suncu ili solariju 2 sedmice prije tretmana.

TRETMAN

U toku tretmana laserska svjetlost se pretvara u toplotu te se krvna žila (kapilari, crvenilo) zatvara i nestaje. Dio oko krvne žile ne apsorbira svjetlost te se koža oko kapilara ne oštećuje i ne dolazi do pojave hematoma jer se laserske zrake usmjeravaju pravilno doziranom toplinom  na tačno određenom mjestu. Tretman je bezbolan jer tokom tretmana koristimo Zimmer -  aparat za proizvodnju ledenog zraka. Konačni rezultat se vidi do 6 sedmica nakon tretmana. Potrebno je uraditi 1 do 3 tretmana!

NAKON TRETMANA

Tretirano područje je odmah nakon tretmana lagano crveno i upaljeno što se smiruje u toku noći tako da se već sutra mogu upotrebljavati standardna sredstva za njegu kože i make up. Nakon tretmana, 10 do 15 dana izbjegavati direktno izlaganje suncu i solariju, ne nanositi sapun direktno na tretirano područje i ne trljati lice par dana.

Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno