Frakcijski laser

Frakcijski laser (smanjivanje ožiljaka od akni, strija, podmlađivanje)

Revolucija u oblasti laserske tehnologije - daje bolje rezultate od Erbium yag i CO2 lasera bez komplikacija posebno kod ožiljaka od akni. Erbium yag i CO2 laser daju odlične rezultate za uklanjanje ožiljaka, ali uz oporavak od 3 do 4 sedmice. Nakon toga česta su dugotrajna crvenila lica do 6 mjeseci uz brojne moguće komplikacije.

Trenutno, metoda izbora je Frakcijski laser

U Dermatološko kozmetički centar Farah instaliran je najnoviji frakcijski laser njemačke tvrtke Asclepion koji označava najveću revoluciju u laserskim tretmanima. Laser umjesto jedne laserske zrake ima na stotine laserskih zraka unutar laserskog snopa. Prvi laser koji je radio na tom principu bio je Fraxel laser, gdje su tretmani jako bolni i neugodni te je mjesto tretmana potrebno bojiti plavom maskom koja se teško skida. Sada, kod frakcijskog lasera koji se koristi u DKC Farah uklonjeni su nedostaci tretmana Fraxel laserom te je potreban upola manji broj tretmana.

Frakcijski laser koristi se u brojne svrhe te daje najbolje rezultate kod:
 • uklanjanja ožiljaka bilo koje vrste, osobito onih nastalih od akni,
 • poboljšanje yeksture kože
 • bora,
 • melasme,
 • pigmentacija izazvanih suncem kao što su staračke pjege na šaci te dekolteu,
 • strija...
Frakcijski laser je poseban po tome što se u laserskom snopu nalaze brojne laserske zrake, a ne samo jedna zraka kao kod erbij i CO2 lasera. Na koži ostavlja trag kao bijele tačke. Ispod svake tačke je oštećenje kože, kao čep koji se izbaci i tako ukloni ožiljak. Tretman ne boli i nije neugodan. Prosječno je potrebno do 3 tretmana da se ožiljci znatno smanje.

Karakteristike tretmana frakcijskim laserom:
 • Sam tok tretmana je gotovo bezbolan (osjeti se samo lagano peckanje)
 • Nije potrebna anestezija,
 • Traje sat vremena
 • Oporavak traje od 2 do maksimalno 5 dana ovisno o broju prolaza
 • Nakon tretmana izgledate kao da ste zaspali na suncu. Nije potrebna upotreba antibiotika, na tretirano mjesto potrebno je samo par sati nakon tretmana stavljati obloge i mazati odgovarajućom kremom.
Image
Image

Zakažite pregled

Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.
Molimo popunite obavezna polja.

Zašto baš DKC Farah?

Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inozemstvu garantiraju vrhunsku uslugu. Najkvalitetnije usluge iz oblasti dermatologije (3 redovno zaposlena doktora i više vanjskih saradnika, 17 kozmetičarki).

Dermatološka ordinacija i laserski centar

U sklopu ordinacija u Tuzli i Sarajevu se nalazi i moderan laserski centar koji je opremljen sa po 17 najmodernijih laserskih uređaja.

Kozmetički centar

Ovo je centar za liječenje i njegu problematične i zdrave kože kao i relaksaciju tijela uz educirane kozmetičarke i fizioterapeute.

Farah SPA i masaža centar

SPA centar za uspostavljanje ravnoteže uma, tijela i duha u kojem svojim klijentima pružamo i nevjerovatnu mogućnost uživanja u jedinstvenom ambijentu.

Sa radom smo počeli 1998. godine i od tada centar zrači pozitivnom energijom, isijava toplim emocijama te postaje ogledalom nas samih. Više od 25 godina iskustva u klasičnoj dermatologiji, laserskoj dermatologiji, kozmetologiji te konstantne edukacije kompletnog osoblja u zemlji i inostranstvu garantuju vrhunsku uslugu.

Pravila o zaštiti privatnosti DKC Farah!

DKC Tuzla

Adresa Tuzla

Adresa: Ivana Ribara broj 15,
75000 Tuzla, BiH

Telefon i email Tuzla

Radno vrijeme Tuzla

Pon.-Sub.: 08:00 - 20:00
Ned.: 10:00 - 18:00

DKC Sarajevo

Adresa Sarajevo

Adresa: Importanne centar IV sprat, 71000 Sarajevo, BiH

Telefon i email Sarajevo

Radno vrijeme Sarajevo

Pon. - Sub.: 10:00 - 17:00
Ned.: Zatvoreno